En vellykket kombination

Tillid, ordentlighed og hurtige beslutninger er nøglerne til succes

23-04-2021 10:55:00

Der skal rykkes hurtigt. Både når Viborg Bolig- & Erhvervsudlejning er på jagt efter nye ejendomme, og når lejerne står med et problem, der skal løses. Det ved ejerne Benny Tolstrup og Palle Kjeldgaard-Christiansen, som derfor har brug for en bank, der kan følge med i deres tempo.


På trods af deres vidt forskellige personligheder og kompetencer har Benny Tolstrup og Palle Kjeldgaard-Christiansen holdt forretningsmæssigt sammen i snart 25 år. Det hele startede i 1997. Benny Tolstrup ejede nogle ejendomme. Derfor hyrede han Palle Kjeldgaard-Christiansen som revisor.

Kombinationen af det kreative og det administrative var mere end vellykket, og de besluttede at etablere Viborg Bolig- & Erhvervsudlejning sammen.

I dag er virksomheden markedsledende på området og har 23 ansatte, blandt andet i egen håndværkerafdeling, der istandsætter og vedligeholder deres ejendomme, og i administrationsafdelingen, hvor otte personer udlejer, drifter og administrerer ca. 800 bolig- og erhvervslejemål samt 30 selskaber.

Siden 1997 har Palle Kjeldgaard-Christiansen (t.v.) og Benny Tolstrup ejet og drevet Viborg Bolig- og Erhvervsudlejning, der i dag er markedsledende på området. Foto: Jesper Voldgaard

Hvordan vil I selv beskrive jeres samarbejde og opgavefordeling?

”Vi har ret klare skillelinjer på grund af vores forskellige kompetencer. Palle tager sig af økonomi og administration, mens jeg står for udvikling, drift og alt det praktiske,” siger Benny Tolstrup.

Hvad er det, I to formår at udrette i fællesskab, som I ikke kunne gøre hver for sig?

”Benny er god til at få idéer, og det er så min opgave at skyde de fleste ned og sørge for, at vi kun går videre med dem, der er noget værd,” siger Palle Kjeldgaard-Christiansen med et smil.

Benny Tolstrup supplerer:

”Det er helt klart vores styrke, at vi er så forskellige. Vi ved, hvad vi er gode til, og hvad den anden er bedre til. Jeg kan se potentialet i en ejendom, og Palle kan se, om tallene stemmer og giver en god forretning på papiret.”


En klar opgavefordeling mellem virksomhedens to ejere, Benny Tolstrup (t.v.) og Palle Kjeldgaard-Christensen, har vist sig at være vejen frem for Viborg Bolig- og Erhvervsudlejning. Foto: Jesper Voldgaard


Om Viborg Bolig- & Erhvervsudlejning 

  • Viborg Bolig- og Erhvervsudlejning blev stiftet i 1997 og udlejer, administrerer og vedligeholder boliger og erhvervslejemål i Jylland
  • 23 medarbejdere
  • Hjemmehørende i Viborg
  • Blev kunde hos Jutlander Bank i 2019
  • Se mere på www.til-leje.nu

I dag har I over 20 ansatte og er markedsledende på området. Hvad tilskriver I jeres succes?

”Vi har ikke haft et mål om at vækste eller have mange ansatte. Det har været en naturlig udvikling, der er sket gennem årene. For os er det vigtigt at gøre tingene ordentligt og have styr på én ting, før vi går videre til den næste. Den ordentlighed, tror jeg, har været med til at sikre, at vi har den forretning, vi har i dag,” mener Palle Kjeldgaard-Christiansen.

Hvad har I opnået, som I er særligt stolte over – og hvorfor?

”At vi har et godt renommé som udlejer, for det er ikke nemt at opnå. Og det skyldes blandt andet, at vi er gode til at løse problemer hurtigt. Vi har systematiseret og automatiseret vores forretning, så lejere fx selv kan indmelde fejl, og så går beskeden direkte til den relevante medarbejder, så vi kan reagere hurtigt,” fortæller Benny Tolstrup.  

Viborg Bolig- og Erhvervsudlejning har blandt andet deres egen håndværkerafdeling, så de hurtigt kan rykke ud, når lejerne står med et problem. Foto: Jesper Voldgaard

Hvad er de største udfordringer, I har mødt – og hvordan har I tacklet dem?

”Finanskrisen var hård for ejendomsbranchen. Vi klarede os ved at holde igen med nye investeringer og udvise ansvarlighed og tilbageholdenhed. Det skabte stabilitet, som gav tillid hos vores kreditgivere,” siger Palle Kjeldgaard-Christiansen.

Det forlyder, at I er ret gode til at skaffe investorer. Hvad er jeres hemmelighed?

”Vi har ingen hemmelighed, det handler i stedet om tillid. Det er utrolig vigtigt at have sine samarbejdspartneres og passive investorers tillid. Den har vi opnået ved altid at leve op til det, vi siger, vi vil gøre,” fastslår Palle Kjeldgaard-Christiansen.

Er der nogle af de erfaringer, I har gjort jer, som andre virksomheder kan lære af?

”Ét menneske kan kun løfte en virksomhed til et vist niveau, så jo hurtigere du kan ansætte dygtige medarbejdere, jo nemmere bliver det at lykkes. Som ejerleder er det vigtigt at uddelegere. Vores vigtigste opgave er at skabe nogle poster og besætte dem med de dygtigste. Vi skal ikke selv være uundværlige,” konstaterer Benny Tolstrup.

Viborg Bolig- og Erhvervsudlejning har ca. 800 bolig- og erhvervslejemål og beskæftiger godt 20 medarbejdere. Foto: Jesper Voldgaard 

Hvis I skulle give ét godt råd til andre, der overvejer at starte egen virksomhed, hvad skulle det så være?

”På den ene side handler det om at have gå-på-mod og lyst til at se resultater. På den anden side skal man kende sine begrænsninger og ikke være dumdristig. Hvis man tør prøve noget og er villig til at løbe en kalkuleret risiko, så kan meget lykkes,” siger Palle Kjeldgaard-Christiansen.

Hvorfor er Jutlander Bank og Viborg Bolig- og Erhvervsudlejning et godt match?

”Det har stor betydning for os at have en bank, der kan træffe hurtige beslutninger. Hvis vi skal byde på en ejendom, er det vigtigt, at vi hurtigt ved, hvor vi står. Desuden er vi meget afhængige af at kunne få en god og konkurrencedygtig finansiering. Jeg oplever, at Jutlander Bank er tæt på os, kender vores behov og kan træffe kompetente beslutninger hurtigt,” siger Palle Kjeldgaard-Christiansen.

Hvilken rolle spiller banken i jeres forretning og udviklingen af den?

”Der er slet ingen tvivl om, at banken er en uundværlig sparringspartner. Det mærker vi specielt med Jutlander Bank, fordi de kender os så godt og derfor kan træffe hurtige og ordentlige beslutninger,” siger Benny Tolstrup.