Farvel til oliefyret

Skift dit oliefyr ud med en varmepumpe – og få 10.000 kr. i tilskud

01-12-2020 09:38:00

Bliver din bolig varmet op af et oliefyr? Bor du i et område uden mulighed for fjernvarme? Og har du realkreditlån gennem Totalkredit? Så kan du fra i dag få 10.000 kr. i kontant tilskud fra Totalkredit, hvis du lader oliefyret vige pladsen for en varmepumpe.

Du sparer penge på varmeregningen, udleder mindre CO2, og din bolig bliver mere attraktiv for potentielle købere.

Der er flere fordele ved at overgå til en grønnere varmekilde, og nu er der kommet endnu én.

Totalkredit, som vi samarbejder med, har i dag har lanceret et nyt grønt tiltag, som betyder, at du kan få 10.000 kr. i tilskud, hvis du skifter oliefyret ud med en varmepumpe.

Der ydes tilskud til de første 3.000 Totalkredit-kunder, som ansøger om et værdibevis og opfylder forudsætningerne for at få tilskud.

Det kræves der

For at få tilskud skal følgende betingelser være opfyldt:

  • Du skal være privatkunde og have et Totalkredit-lån i ejendommen.
     
  • Din ejendom skal være en ejerbolig (ikke fritidsbolig) og ligge i et område uden mulighed for fjernvarme. Det kan du tjekke på grønfjernvarme.nu eller spørge din kommune om.
     
  • Oliefyret skal udskiftes til en varmepumpe (luft-til-vand eller jordvarme) med energimærke A++ eller bedre. Arbejdet skal udføres af en virksomhed. Det er altså ikke muligt at få tilskud til et gør-det-selv-projekt.
     
  • Du skal sende en kopi af fakturaen for det udførte arbejde til din rådgiver i Jutlander Bank senest seks måneder efter værdibevisets udstedelse.

Vær opmærksom på, at du skal have modtaget et gyldigt værdibevis fra Totalkredit af din rådgiver i Jutlander Bank, inden du påbegynder arbejdet.

Læs mere om vilkår og betingelser her, hvor du også kan se, hvordan du søger.

Få ekstra tilskud fra staten

Udover tilskuddet på 10.000 kr. fra Totalkredit har du også mulighed for at søge om tilskud fra det offentlige i 2021.

I begyndelsen af det nye år bliver der nemlig frigivet 375 mio. kr. i den såkaldte Bygningspulje. En pulje, du som boligejer kan søge om tilskud fra til boligforbedringer, der sparer energi. Heriblandt til installation af en varmepumpe, hvor du kan få mellem 22.000-45.000 kr. i tilskud.

Bemærk, at du skal have fået tilsagn om tilskuddet, inden du indgår en aftale med en installatør. Det skyldes, at der kun bevilges tilskud til projekter, som ikke var blevet gennemført alligevel.

Det forventes, at der åbnes for ansøgninger i første kvartal. Tilmeld dig nyhedsmailen fra Energistyrelsen her, hvis du vil have besked, når det er muligt at søge om tilskud.

I mellemtiden kan du godt begynde at indhente tilbud fra en eller flere autoriserede installatører, så du er klar til at søge om tilskud, når der bliver åbnet for ansøgninger i det nye år.

Læs også: 6 gevinster ved at gøre din bolig (mere) klimavenlig

Overvejer du at skifte oliefyret ud med en varmepumpe – eller at energirenovere din bolig på anden vis? Så kontakt din rådgiver for en snak om dine økonomiske muligheder, eller bed om at blive kontaktet her.