Fordele ved energirenovering

6 gevinster ved at gøre din bolig (mere) klimavenlig

21-10-2020 12:50:00

Når du energirenoverer din bolig, kan du se frem til en række fordele, som ikke kun relaterer sig til din økonomi. Få et overblik her.

 

Efterisolering af lofter og vægge, nye vinduer eller en grønnere varmekilde. Det er eksempler på tiltag, der kan nedbringe energiforbruget i din bolig – og dermed også dine udgifter til el og varme.

Men det er også tiltag, som kan være omkostningstunge at iværksætte. Af samme grund har regeringen for nyligt frigivet en pulje på 245 millioner kroner, du kan søge om tilskud fra, hvis du overvejer at gøre dit hjem mere klimavenligt. Det er der nemlig flere fordele ved, og de handler ikke kun om kroner og øre.

Bliv klogere nedenfor, hvor vi har samlet seks fordele ved at energirenovere.

1. Du sparer penge på sigt
Efter en energirenovering skal der typisk bruges mindre energi på at varme boligen op. Resultatet: En lavere varmeregning. Dog skal du være opmærksom på, at der kan gå en del år, før investeringen har tjent sig hjem.

2. Du opnår et bedre indeklima
En opgradering af hjemmets materialer kan blandt andet resultere i mindre kulde og træk udefra og give en bedre komfort i hjemmet. Energirenoveringen hjælper desuden med at vedligeholde boligen, så du blandt andet undgår råd og andre følgeskader, der kan blive dyrt at udbedre.

3. Det kan øge din boligs værdi  
Et klimavenligt hus er som regel mere eftertragtet end en energisluger, og det kan i nogle tilfælde være med til at højne værdien af din bolig. Dog er der ingen garanti for, at husets pris stiger med det samme beløb, som du måtte kaste efter energirenoveringen.

4. Din økonomi bliver mindre påvirket af stigende energipriser
Jo mindre energi der skal bruges til at varme din bolig op, jo mindre sårbar er din økonomi, hvis prisen på el eller varme pludseligt stiger.

5. Din bolig bliver mere attraktiv
En energiforbedring kan forbedre energimærket på din bolig, hvilket gør din bolig mere eftertragtet, hvis du på et tidspunkt skal sælge din bolig.

6. Du bidrager til den grønne omstilling
Når der skal bruges mindre energi på at varme boligen op, udleder du mindre CO2 gennem din bolig, og dermed gør du positiv forskel for klimaet.

Kilde: Totalkredit

Sådan søger du om tilskud:

Påtænker du at udskifte dine vinduer, installere en varmepumpe eller energirenovere din bolig på anden vis, kan du søge om tilskud via Bygningspuljen. Det gør du digitalt på Energistyrelsens hjemmeside.

Her kan du også ved at indtaste din adresse få et overslag på, hvor meget du cirka kan få i tilskud – og hvor meget du potentielt kan spare om året ved at gennemføre energiforbedringen.

Få mere viden i vores FAQ om tilskudsordningen her.

Overvejer du at energirenovere din bolig, så tag gerne os med på råd - og gerne så tidligt i processen som muligt, så du har overblik over dine økonomiske muligheder. Kontakt din rådgiver, eller bed om at blive kontaktet her.