Fra montører til producenter

To jyske håndværkere designer stål til de store teleselskaber

23-07-2021 10:30:00

Anders B. Pedersen og Jesper Madsen ved præcis, hvad telebranchen har brug for. De har nemlig selv klatret rundt i masterne og monteret ståludstyr. På baggrund af den specialviden har de udviklet en produktserie til teleselskaber i hele verden.

I 2016 startede Anders B. Pedersen og Jesper Madsen Fredericia Smede & Maskinfabrik, som leverer stål- og aluminiumsløsninger til især telebranchen.

Det gav dem idéen til at designe deres egne stålprodukter til telebranchen i både ind- og udland, og i 2020 stiftede de to ejere derfor TelecomSteel, som har et klart internationalt sigte.  

Stifterne af Fredericia Smede & Maskinfabrik, Anders B. Pedersen (tv) og Jesper Madsen, har begge arbejdet som montører i telebranchen. Derfor ved de præcis, hvad deres kunder, teleselskaberne, har brug for. 

Hvorfor blev Fredericia Smede & Maskinfabrik i første omgang leverandør til telebranchen?

”Jesper og jeg har begge en baggrund i telebranchen, hvor vi både har arbejdet som projektledere i ind- og udland og har kravlet rundt i telemasterne for at lave montage. Vi ved, hvordan det er at montere, og hvad teleselskaberne har brug for, så på den baggrund blev Fredericia Smede & Maskinfabrik til, ” fortæller Anders B. Pedersen.

Hvad er så baggrunden for, at I nu også har stiftet TelecomSteel?

”I løbet af få år er vi blevet den foretrukne samarbejdspartner for telebranchen her i Danmark. Det er foregået sådan, at teleselskaberne fx bestiller en mængde bærerør eller beslag. Men for et års tid siden besluttede vi at designe vores egne produkter til telebranchen ud fra vores erfaringer og de behov, vi oplever hos kunderne. På den måde kan vi bedre styre produktionen og sikre hurtigere levering. For at nå ud til et bredere marked, bl.a. i Tyskland, Norge og Sverige, har vi valgt at gøre det under et mere internationalt navn,” forklarer Anders B. Pedersen.

Hvilke fordele har det givet jer, at I kender telebranchen så godt?

”Det har givet os mulighed for at designe vores egne produkter, og det betyder, at vi kender alle vores produkter og kan producere mange ad gangen. Når vi ikke har travlt, kan vi producere til lager, hvilket gør, at vi kan levere fra dag til dag. Tidligere havde vi 14 dages leveringstid, fordi vi først kunne gå i gang, når ordren var lagt. Så det giver en kæmpe konkurrencefordel, at vi nu kan sælge billigere og levere hurtigere. Vores netværk inden for telebranchen har selvfølgelig også stor betydning.”

Efter Anders B. Pedersen og Jesper Madsen har udviklet deres egen produktserie, har de fået mulighed for at producere til lager, så de i dag kan levere fra dag til dag.


Om Fredericia Smede & Maskinfabrik og TelecomSteel

  • Fredericia Smede & Maskinfabrik blev stiftet i 2016 og producerer stål- og aluminiumskonstruktioner – særligt med speciale i løsninger til telebranchen
  • TelecomSteel blev etableret i 2020 og producerer produkter i eget navn og design til telebranchen
  • 7 medarbejdere
  • Begge virksomheder ejes af Anders B. Pedersen og Jesper Madsen
  • Hovedkontor og produktion i Fredericia
  • Blev kunde hos Jutlander Bank i 2019
  • Se mere på www.fsmf.dk og www.telecomsteel.com

Hvad har det krævet af jer som organisation at dreje jeres forretning i denne retning?

”For sådan to håndværkere som os har det krævet, at vi tænker helt anderledes. Før kom opgaverne til os, og så skulle vi bare sørge for at udføre dem til tiden. Nu er vi nødt til at markedsføre os selv på en helt anden måde – både i Danmark og udlandet. Det er også en af grundene til, at vi har fået en bestyrelse.

Det har også kostet mange penge at udvikle webshoppen til den nye produktserie. Og så har det krævet et helt nyt flow og nye procedurer i vores ordrehåndtering.”

Hvad har I opnået, som I er særligt stolte over?

”Den nye webshop er blevet virkelig god. Vi oplevede en efterspørgsel på vores produkter, allerede inden webshoppen var oppe at køre. TDC opgraderede deres netværk, hvilket bl.a. krævede nye beslag og bærerør på 4.000 antennestationer – og nu går de andre teleselskaber i gang med deres opgraderinger. Det har været krævende at holde driften i gang og samtidig tænke udvikling, og derfor er vi ekstra stolte af de resultater, vi opnåede sidste år,” fastslår Anders B. Pedersen.

Hvad er de største udfordringer, I har mødt – og hvordan har I tacklet dem?

”Det har været en stor udfordring at sætte sig ind i, hvordan forretningskulturen er i andre lande. Hvem i organisationen skal vi tage fat i, og kan vi udnytte vores eget internationale netværk? Der opstår hele tiden nye spørgsmål, men jeg synes, vi er godt på vej med at finde de rigtige indgange og connecte med de rette mennesker.”

Arbejdet med at få foden indenfor på det udenlandske marked har krævet en ny måde at tænke på for virksomhedens to ejere, Anders B. Pedersen (tv) og Jesper Madsen.

Hvorfor er Jutlander Bank et godt match for jeres virksomhed?

”Vi havde en bank, som lå længere væk, og da vores rådgiver stoppede, var det naturligt for os at vælge en lokal bank. Vi har en rigtig god kemi med vores rådgivere i Jutlander Bank. De forstår, at vi har en forretning, der skal køre, og vi oplever en fornuftig risikovillighed i forhold til os og vores virksomhed.

Det er også vigtigt at vi kan få fat i banken, når vi har behov for det, og at vi kan få en forholdsvis hurtig tilbagemelding, og det kan vi i Jutlander Bank.”

Hvilken rolle spiller banken i jeres forretning og udviklingen af den?

”Banken er med til at sikre ro i maven, hvad end det er større beslutninger i forhold til udvikling af vores virksomhed eller helt lavpraktiske problemstillinger, som fx som at oprette en konto til udenlandsk valuta. Det er vores oplevelse, at Jutlander Bank interesserer sig for det enkelte kundeforhold og foreslår løsninger, der er tilpasset vores virksomhed, og det kan vi godt lide,” slutter Anders B. Pedersen.