Fra NemID til MitID

Derfor kan du blive bedt om at opdatere dine ID-oplysninger i NemID appen

18-08-2021 07:45:00

Fra i dag kan du blive bedt om at bekræfte din identitet i NemID appen. Det sker som en del af overgangen til MitID, der inden længe erstatter NemID. Læs her, hvad du skal gøre, hvis du er blandt de tusindvis af udvalgte danskere.

”Opdater her”.

Sådan lyder den pop up-besked, du fra i dag kan blive mødt med i NemID appen.

Omkring halvdelen af alle brugere af NemID nøgleapp står nemlig over for at opdatere deres ID-oplysninger i appen. Det sker som en del af overgangen til MitID, hele Danmarks nye digitale ID, der inden længe erstatter NemID.

Det er nemlig ikke alle registreringer i NemID, der lever op til de krav, som kommer til at gælde for MitID. Derfor kan det for nogle brugere være nødvendigt at opdatere deres ID-oplysninger via appen, før de kan få MitID. 

Det skal du gøre
Hvis du er blandt de udvalgte, vil du modtage et brev i e-Boks, hvori du vil blive bedt om at bekræfte din identitet via appen. Det gør du ved at scanne dit pas med din smartphone. Vejledningen fremgår i appen. 

Hvis ikke du modtager et brev vedrørende opdatering af dine ID-oplysninger eller bliver mødt af en pop up-besked i NemID appen, behøver du ikke foretage dig yderligere.

Du får besked, når det er din tur til at få MitID
Når du har opdateret dine ID-oplysninger, er du klar til at få MitID. Det får du i din net- eller mobilbank, når det er din tur.

Udrulningen af MitID forventes at begynde i oktober 2021, men kommer til at foregå over en længere periode. Der kan derfor godt gå lidt tid, før du hører mere, men du skal ikke foretage dig noget indtil da.

Hvad sker der, hvis ikke jeg opdaterer oplysningerne?
Hvis ikke du opdaterer oplysningerne, kan det få betydning for, hvor hurtigt og hvordan du kan få MitID og derved tage den nye løsning i brug. Det er derfor vores klare anbefaling, at du opdaterer oplysningerne så hurtigt som muligt, hvis du bliver bedt om det.

Har du ikke NemID appen?
Selvom du ikke benytter NemID appen, kan der godt være behov for, at du opdaterer dine ID-oplysninger alligevel. Hvis det er tilfældet for dig, vil du få besked herom via e-Boks til oktober, når MitID bliver lanceret.

Behov for mere viden?  
Du kan finde mere information på borger.dk/id. Her kan du også læse, hvad du kan gøre for at få MitID, hvis du ikke kan benytte dig af NemID nøgleapp.