Generationsskifte i City Syd

Generationsskifte i City Syd

10-12-2018 11:30:00

Birger takker af og Mads tager over

Birger Fischer, afdelingsdirektør i Jutlander Bank i Aalborg City Syd, går snart på pension og afløses af nuværende souschef Mads Krogh Sørensen
Fredag den 4. januar 2019 bliver en mindeværdig dag i Jutlander Banks afdeling i Aalborg City Syd. 
Her vil afdelingsdirektør Birger Fischer takke af efter 13 år i banken for at gå på pension. Han bliver samme dag afløst på posten af 27-årige Mads Krogh Sørensen, der hidtil har været souschef i afdelingen.
Det er ønsket om mere tid til børnebørnene og de daglige gøremål på sit husmandssted i Nørhalne, der er årsagen til, at 62-årige Birger Fischer trækker sig tilbage fra arbejdsmarkedet.
Han glæder sig til at slippe for et til tider hårdt arbejdspres, men vil komme til at savne kunderne, kollegaerne og det at være med til at påvirke forretningsgangen som afdelingsdirektør. 
Han er dog sikker på, at afdelingen i Aalborg City Syd går en god fremtid i møde med den nye afdelingsdirektør. 
Det seneste års tid har Birger Fischer selv grundigt sat Mads Krogh Sørensen ind i jobbet og oplært ham så godt, han kunne.
”Jeg har givet ham nogle velmenende råd, og så er det jo så op til Mads at bedømme, hvorvidt de er gode, og hvad han vil bruge af det,” siger Birger Fischer, som blandt andet har givet rådet, at man skal huske at være ydmyg.

100 procent klar til at tage over

Mads Krogh Sørensen er bevidst om, at det er nogle store sko, han skal fylde ud, men han føler sig klar til opgaven og takker for den støtte, Birger Fischer har givet ham.
”Jeg føler mig 100 procent klar til at skulle i gang og har nok også i det seneste års tid ventet på, at det skulle ske, så jeg kunne være den, der står forrest, når beslutningerne skal tages. For jeg er selv meget drevet af at have ledelsesansvar og de opgaver og udfordringer, der ligger i dét,” siger han.
Den nye afdelingsdirektør har arbejdet for Jutlander Bank siden 2011. De seneste år har han været souschef i afdelingen, og han kender derfor medarbejderne rigtig godt. 
Han mener generelt ikke, han skal revolutionere noget, men i stedet sikre, at den positive udvikling fortsætter.
”Birger har gjort et godt stykke arbejde og efterlader heldigvis en veldrevet afdeling, så det er meget positivt at overtage noget, som fungerer godt,” siger han.

To gange Mads

Ny souschef bliver 30-årige Mads Krog, der hidtil har været rådgiver i afdelingen. Samarbejdet med navnebroderen ser Mads Krogh Sørensen frem til.
”Jeg har selv været 100 procent bestemmende om, at Mads skulle være min souschef,” fortæller han og forklarer, at de to profilmæssigt er modsat hinanden, hvilket han ser som en gevinst for afdelingen.
”Jeg har været meget bevidst om, at hvor jeg kan have en svaghed, skal jeg have en, der kan hjælpe mig, og her supplerer Mads mig godt. Så allerede nu kan jeg mærke, at det bliver rigtig godt,” siger Mads Krogh Sørensen.
En enkelt ting kan dog vise sig at blive besværligt. Nemlig at deres navne minder så meget om hinanden. Hidtil har Mads Krogh Sørensen blandt andet haft øgenavnet souschef-Mads, men det går jo ikke nu, hvor det er den anden Mads, der skal være souschef.
”Men fordelen ved det er, at Jutlander Bank jo altid skal være tilgængelig for kunderne. Og det er Mads Krogh altid, for der er altid en af os, der er her. Det lever vi højt på,” siger han og griner.

Reception den 4. januar

Hvis man har lyst til at hilse på Birger Fischer og ønske ham et godt otium, er der mulighed for det på hans sidste arbejdsdag fredag den 4. januar 2019. Her vil der være reception i Jutlander Banks afdeling i Aalborg City Syd kl. 14-17. 
Birger Fischer er dog allerede ved at holde samtaler med de kunder, der måtte ønske det, for at sikre en god overdragelse. Her oplever han, at kunderne reagerer noget anderledes, end hvis han havde fortalt, at han havde valgt at skifte job.
”Kunderne viser stor forståelse. De siger godt nok, at jeg ikke er gammel nok til at gå på pension, men de forstår mig godt,” siger han.
Til receptionen vil det også være muligt at hilse på den nye afdelingsdirektør, Mads Krogh Sørensen, og den nye souschef, Mads Krog.


Der er store-skifte-dag hos Jutlander Banks privatkundeafdeling i Aalborg City Syd den 4. januar 2019.
Birger Fischer takker af som afdelingsdirektør og går på pension. Nuværende souschef Mads Krogh Sørensen
(i midten) tager i stedet over som afdelingsdirektør, mens kunderådgiver Mads Krog overtager posten
som souschef.