Grønt pengeinstitut

Sparekassen får opstillet elbil-ladestandere i Aars og Hobro

07-09-2021 07:20:00

I disse dage går gravearbejdet i gang, og i løbet af de næste måneder tænder Sparekassen Danmark for strømmen til en stribe nye ladestandere til elbiler i Aars og Hobro.

Det er ladeoperatøren Clever, der i samarbejde med Sparekassen Danmark stiller ladestandere op, så 22 elbilister samtidig kan lade deres biler op.  

For Sparekassen Danmark er det nye samarbejde med Clever en del af sparekassens strategi om at tænke grønne løsninger ind i hverdagen for kunder og medarbejdere.

Et grønt pengeinstitut

”Nu begynder vi i Aars og Hobro med de første ladestandere, men på længere sigt ønsker vi at etablere ladestandere ved flere af vores afdelinger. Sparekassen Danmark er et grønt pengeinstitut. Derfor vil vi gerne gøre det nemmere for både vores kunder og vores medarbejdere at træffe det grønne valg i hverdagen,” siger Per Sønderup, adm. direktør i Sparekassen Danmark.

Clever opsætter i alt 11 ladestandere ved Sparekassen Danmarks afdelinger i Aars og Hobro. Hver stander får to udtag.

Centralt i Aars opsættes to ladestandere à to udtag ved sparekassens afdeling i Himmerlandsgade, og ved hovedcentret på Markedsvej opsættes syv standere à to udtag; fem på personaleparkeringen og to på kundeparkeringspladsen.

Centralt i Hobro opsættes to ladestandere à to udtag på sparekassens kundeparkering på Brotorv.

I Hobro driver Clever i forvejen et par ladestandere, mens nærmeste Clever ladestander i forhold til Aars står i Haverslev.  

En mere tryg beslutning

“Både Hobro og Aars har brug for flere offentlige lademuligheder, så både byens borgere og gæster kan køre ubekymret i deres elbiler. Hvis der skal være nok ladepunkter til alle, så skal vi samarbejde med både kommuner og private virksomheder. Derfor er det rigtig positivt, at Sparekassen Danmark tager initiativ til at gøre det nemmere at være elbilist,” siger Casper Kirketerp-Møller, direktør hos Clever.

”Både Aars og Hobro er byer, hvor mange pendler ind og ud for at arbejde. Derfor glæder vi os til at give vores kunder og lokale borgere mulighed for at lade elbilen op lige i centrum af begge byer,” siger Per Sønderup, adm. direktør i Sparekassen Danmark.

”Samtidig håber vi, at vi kan bidrage til at gøre det til en mere tryg beslutning at skifte den fossile bil ud med den eldrevne,” siger Per Sønderup.

På de kommende tilsammen 22 P-pladser til el-biler på sparekassens kundeparkeringer vil der være en tidsbegrænsning på to timer i sparekassens åbningstid. Derudover er der ubegrænset adgang til Clever-ladestanderne for borgere og gæster i Aars og Hobro.