Jutlander Bank rykker til Stjær

Fire dage i september åbner banken i forsamlingshuset

26-08-2020 09:00:00

Souschef Nicolai Bach Albrecht og finansbachelortrainee Christina Obitsø Skoglund fra Galten afdeling havde første vagt i Stjær tirsdag den 8. september. 


”Det er et superspændende forsøg, og vi er glade for, at banken har valgt netop Stjær til at afprøve konceptet”.

Sådan siger Helene Simoni, bestyrelsesmedlem i borgerforeningen i Årets Landsby 2019, Stjær.

Det er Jutlander Bank i Galten og afdelingsdirektør Morten Greve, der står bag forsøget.

”Det ligger i Jutlander Banks DNA, at vi dyrker vores lokale rødder. Nu kan kunder og andre beboere i Stjær opleve, at banken kommer til dem,” forklarer Morten Greve:

”Men også for os som medarbejdere i banken bliver det fedt at opleve nogle andre rammer at arbejde i end dem, vi oplever til hverdag.”


Helene Simoni fra borgerforeningen og Morten Greve fra Jutlander Bank i Galten har her sat sig i det lokale i Stjær Forsamlingshus, som bankens medarbejdere rykker ind i, hvis en Stjær-borger eller -familie ønsker et fortroligt møde.


Udrykningen til Stjær er en prøveballon. Bliver det en succes, tænkes den gentaget i andre landsbysamfund omkring Galten, fortæller Morten Greve.

Når Stjær er valgt som ”testlandsby”, skyldes det, at Stjær er en dynamisk by med et rigt, socialt liv.

”Det allerbedste ved at bo i Stjær er, at vi alle sammen indgår i forpligtende fællesskaber med hinanden. Og så er vi kommet dertil, at vi gør tingene struktureret, men på en ustruktureret måde”, fortæller Helene Simoni fra Stjær Sogns Borgerforening og uddyber: 

Grøn landsby

”Det skal forstås på den måde, at vi har en god organisering – uden en hel masse bestyrelser i forskellige foreninger, der skal have hver sin kasserer. Borgerforeningen i Stjær er en paraply-organisation med ét CVR-nummer. Herunder udfolder der sig en række aktiviteter, som for eksempel byforskønnelse, fredagsbar, trampestilaug, Stjær Avis, juletog m.v. - for blot at nævne nogle enkelte. Dermed frigøres en masse kræfter fra det formelle bestyrelsesarbejde til aktiviteter og projekter. Vi får ting til at ske i Stjær”, forklarer Helene Simoni.

Et af de aktuelle projekter handler om den grønne omstilling, herunder grøn energi og grøn transport. Og en grøn messe er på tegnebrættet.

”Det passer fint med, at Jutlander Bank netop har lanceret et fordelagtigt billån til kunder, der køber en el- eller hybridbil. Det vil vi selvfølgelig ha’ med. Både de fire eftermiddage i forsamlingshuset og til den grønne messe”, siger afdelingsdirektør Morten Greve.

Desuden vil han benytte lejligheden til at fortælle om Galten Sparekasses Fond, der er en af fire fonde, som tilsammen ejer to tredjedele af aktierne i Jutlander Bank. Dermed modtager de også to tredjedele af det udbytte, banken udbetaler af sit overskud. Og de penge går til at støtte velgørende og almennyttige initiativer der, hvor banken tjener sine penge.

Jutlander Bank åbner i Stjær Forsamlingshus fire eftermiddage i september: Tirsdag den 8., onsdag den 16., tirsdag den 22., og tirsdag den 29. - alle dage fra kl. 13 til 18.