Sikker betaling på nettet

Nye krav til webshops kan føre til afviste onlinekøb

08-01-2021 16:00:00

Fra den 10. januar er alle danske webshops forpligtede til at have aktiveret en ny sikkerhedsløsning, der skal gøre det mere sikkert at betale med kort på nettet. Men hvis ikke webshoppen lever op til det nye krav, vil dit køb blive afvist. Se her, hvad du kan gøre i stedet.

 

Hvis du oplever, at dit køb bliver afvist i en dansk webshop i den kommende tid, er det ikke nødvendigvis dit kort, der er er noget galt med, men derimod webshoppen, som højst sandsynligt ikke lever op til gældende EU-lovgivning.

Fra den 10. januar 2021 er det nemlig et EU-krav, at alle danske webshops har implementeret en ny sikkerhedsløsning, der skal gøre det mere sikkert at betale med kort på nettet. For dig som forbruger indebærer det, at du foruden en sms-kode skal bekræfte dine onlinekøb med NemID nøgleapp eller en personlig kode. I hvert fald når købet overstiger 225 kr.

Det fortæller Jimmy Krøier Sørensen, der er Cash Management konsulent i Jutlander Bank.

”Hvis en webshop ikke lever op til det nye krav, kan en transaktion ikke gennemføres, og du vil derfor opleve, at dit onlinekøb bliver afvist,” forklarer han.

Læs også: Ny sikkerhedsløsning skal gøre det mere sikkert at handle på nettet


Det kan du gøre i stedet   

Heldigvis er der et alternativ til kortbetalinger, og det er at betale med MobilePay, hvis webshoppen tilbyder det. Er det ikke en mulighed, anbefaler vi, at du henvender dig til den pågældende webshop – eller køber varen et andet sted.

Vær opmærksom på, at du fra den 28. december 2020 ikke længere kan benytte det fysiske nøglekort til at bekræfte dine onlinekøb med. I stedet skal du benytte NemID nøgleapp eller en personlig kode, som du kan genbruge igen og igen.

Har du endnu ikke oprettet en personlig kode til onlinehandel? Klik her for at se, hvordan du gør.