Til møde i køkken-alrummet

Rådgiver foreslog møde på matriklen: Det kom bag på Ninna og Dennis

17-09-2021 12:21:00

Da Ninna og Dennis' 162 m2 forskudte vinkelhus stod færdigt, fik de efter aftale besøg af en person, de ikke havde forventet at skulle se i de omgivelser. 

”Det troede jeg slet ikke, der var nogle banker, der gjorde mere.”

Sådan lyder det fra 36-årige Dennis Grønhøj Olsen, efter at han og kæresten Ninna har holdt møde med deres bankrådgiver. I deres eget hjem.

Anledningen var, at der skulle sættes punktum i parrets byggesag. Derfor lagde parrets rådgiver vejen forbi dem, så hun samtidig kunne se deres nyopførte hus.

En gestus, der ifølge parret sætter en tyk streg under, hvad det vil sige at være en personlig bank.

”Det giver et godt indtryk af banken, at hun havde lyst til at bruge tid på det. Det virker mere personligt og mere lokalt. Så er det ikke bare et arbejde. Det viser, at hun interesserer sig for os,” siger 31-årige Ninna.


Drømmen om et hus med plads til hele familien blev til virkelighed for Ninna og Dennis, der venter deres andet barn i begyndelsen af det nye år. Foto: Privat

Et afgørende råd
Det er et års tid siden, at Ninna og Dennis gik i banken første gang for at drøfte deres nybyggerplaner.

Fra deres nye hjem ser de i dag tilbage på et forløb, hvor de har oplevet at blive holdt i hånden fra start til slut.

”Vores rådgiver Karen har været sød til at hjælpe hele vejen igennem. Allerede da vi fik det første tilbud fra ét af byggefirmaerne, gik hun det hele igennem for at se, om det overhovedet var realistisk at bygge. Og det var det jo så,” siger Dennis, der studerer medicin på andet år.

Udover at Ninna og Dennis undervejs i forløbet har mærket en stor hjælpsomhed fra deres rådgiver, har de også oplevet, at hun har været optaget af at finde de bedste løsninger for parrets økonomi, der p.t. består af en fuldtidsindkomst og en SU.

Blandt andet rådede hun parret til at beholde en del af deres opsparing til uforudsete udgifter. I stedet for at kaste alle pengene ind i projektet, som Ninna og Dennis selv havde tænkt.

”Jeg ville jo altid tænke, at det er bedst at låne så lidt som muligt, men jeg kunne egentlig godt se, at der er en god tryghed i at have en opsparing stående til uforudsete udgifter, eller hvis vi fx skal på en sommerferie. Samtidig betød det jo så lidt i det store billede, så det har vi ikke fortrudt, at vi har gjort,” siger Ninna, der arbejder hos Anklagemyndigheden.


Ninna og Dennis drømte om et hus med et stort køkken-alrum samt en børne- og voksenafdeling, men det findes ikke i særligt mange ældre huse. Derfor valgte de at bygge nyt. Foto: Privat

Fik flere muligheder
For Ninna og Dennis var det også en positiv oplevelse, at de blev præsenteret for flere muligheder, da de skulle tage stilling til finansieringen af deres nybyggeri.

”Det var dejligt, at hun satte nogle forskellige scenarier op, så man ligesom kunne se det rent visuelt, hvad det ville betyde for vores økonomi på den ene måde kontra den anden måde. Det var rart. For vi er begge tryghedsmennesker. Vi springer ikke bare ud i ting, før de er gennemtænkte,” siger Ninna og tilføjer:

”Det viser jo, at vores rådgiver er der for os og interesserer sig for os. Og at banken ikke bare er en virksomhed, der skal tjene penge, men at de gerne vil os det godt ved at oplyse os om de muligheder, vi har. Jeg føler i hvert fald ikke, at Karen (parrets rådgiver, red.) nogensinde har fået os til at tage nogle bestemte valg, for at banken skal tjene penge. Slet ikke.”

Overvejer du at kaste dig over nybyggeri? Så tag gerne os med på råd – og gerne så tidligt i processen som muligt, så du ved, hvad du beløbsmæssigt har at stile efter. Kontakt en rådgiver nær dig eller bed om at blive kontaktet her.