Apple Pay - hvad er det og hvad kan det?

Apple Pay

Hvad er det og hvad kan det?

Hvad er Apple Pay?

Apple Pay er en digital pung samt en mobilbetalingstjeneste udviklet af Apple. Tjenesten lader brugere foretage betalinger ved brug af iPhone eller andre Apple- enheder. 

For at bruge Apple Pay skal man have en iPhone 6 eller nyere iPhone, og at iPhone, iWatch, iPad, MacBook enheden, er opdateret til iOS11, eller en nyere version. 

Det er ikke nødvendigt at installere yderligere ting på mobiltelefonen, da Apple Pay er designet til at fungere med allerede eksisterende teknologier i din smartphone og betalingsterminaler.

Hvordan virker Apple Pay?

Apple Pay er nemt og sikkert og virker med de Apple-enheder, du allerede bruger. Apple Pay er gratis og endnu nemmere at bruge end fysiske betalingskort – så det bliver nemt og bekvemt at betale, når du handler, går på restaurant eller køber en kop kaffe på vejen.

Med Apple Pay, kan du lægge betalingskort ind i mobilen – og betale med den overalt, hvor kortterminalerne har kontaktløs betaling. Apple Pay bruger NFC teknologi. Det er den samme teknologi som kontaktløse betalingskort. Apple Pay kan bruges samme steder som det kontaktløse kort.

Se efter ikonet for kontaktløs betaling eller Apple Pay-logoet.

En mere sikker betalingsform

Når du betaler med Apple Pay, bruger systemet et enhedsspecifikt nummer og en unik transaktionskode. 

Apple Pay fungerer ved brug af biometrics; ansigtsgenkendelse eller touch-id, evt. en kode. 

Der ligger ikke kortoplysninger på telefonen og der udveksles derfor ikke kortoplysninger mellem mobil og terminal. 

Hvis du bruger touch-id eller ansigtsgodkendelse, er det ikke en pin-kode eller et kort, der kan aflures.

Indkøb er en privat sag

Ved betaling med kort tilknyttet Apple Pay, gemmer Apple Pay ikke nogen transaktionsoplysninger, der kan blive sporet tilbage til den enkelte kunde. 

Hver transaktion godkendes med fingeraftryk (Touch ID) eller ansigtsgodkendelse (Face ID).

Hvilke typer kort kan tilknyttes Apple Pay? 

Til Apple Pay kan man tilknytte Mastercard og Visa, samt Visa/Dankort. 

Det er nemt at tilføje kort 
Via Wallet på IiOS-enheden, tryk på + og følg vejledningen på telefonen, vælg det kort, der skal tilknyttes Apple Pay fra kortlisten, og trykke ”føj kort til Apple Pay”.

Via Mobilbank, åbne Mobilbank APP på iOS-enheden, vælge det kort, der skal tilknyttes Apple Pay fra kortlisten, og trykker ”føj kort til Apple Pay”.

Er der en beløbsgrænse på brug af Apple Pay?

Der er principielt ingen beløbsgrænse, men man kan ikke bruge Dankort til Apple Pay, så hvis man bruger et Visa/Dankort, vil det være Visa-siden af Visa/Dankort, som betalingerne gennemføres på. Vær derfor opmærksom på, at der for Visa er en forbrugsgrænse på 25.000 kroner løbende 30 dage. På øvrige korttyper gælder de samme grænser, som på de fysiske kort.