Fra NemID til MitID

Øvrige spørgsmål til MitID

Her har vi samlet en række spørgsmål og svar, som kan være relevant for dig, der enten bor i udlandet, har en virksomhed eller repræsenterer en forening.

  • Skal jeg have MitID, hvis jeg bor i udlandet? 

Ja, hvis du har NemID i dag, skal du have MitID. Som NemID bruger modtager du et brev i Digital Post fra Digitaliseringsstyrelsen og MitID partnerskabet, der fortæller, hvad lige præcis du skal gøre for at få MitID. Indtil da skal du ikke gøre noget.

  • Hvad gør jeg, hvis jeg har et udenlandsk telefonnummer?

MitID vil understøtte udenlandske mobilnumre.

  • Vil MitID være anerkendt som europæisk eID?

Ja, MitID vil også være anerkendt som europæisk eID.

  • Skal jeg bruge MitID, hvis jeg har en virksomhed? 

Hvis du i dag bruger dit private NemID, når du skal benytte digitale services i forbindelse med din virksomhed, kan du fremover også bruge MitID i erhvervsmæssig sammenhæng. Det gælder for eksempel, hvis du er virksomhedsejer eller har fuld tegningsret i en virksomhed. Det er den løsning, der i dag hedder NemID privat til erhverv – og som bliver til MitID privat til erhverv.

Du kan automatisk bruge MitID i erhvervsmæssig sammenhæng, så snart du som privatperson har fået MitID, og du skal altså ikke foretage dig yderligere.

Øvrige virksomheder og foreninger får ny erhvervsløsning i 2022
Har man medarbejdere i sin virksomhed eller medlemmer i en forening, der skal kunne agere digitalt på vegne af virksomheden/foreningen, kan de også i fremtiden bruge deres private MitID. Det sker via den nye erhvervsløsning MitID Erhverv, der erstatter NemID medarbejdersignatur. MitID Erhverv lanceres i 2022.

  • Skal jeg bruge MitID, hvis jeg repræsenterer en forening?

Ja, hvis du repræsenterer en forening, kan du benytte dit private MitID, når MitID erstatter NemID.

Som noget nyt kan en foreningsrepræsentant i frivillige foreninger samt almindelige foreninger, andelsforeninger og særlige foreninger fra sommeren 2021 også benytte sit private NemID, og siden MitID, når MitID erstatter NemID.  Foreningen kan registrere én foreningsrepræsentant i CVR-registret, og det er denne foreningsrepræsentant, der alene kan gøre brug af sit private NemID og siden MitID.